← Project List

Beveiliger certificaat B

Beveiliger certificaat B via BCIP opleidingen

Dé opstap naar MBO Beveiliger

Ben je in de toekomst van plan om in de beveiliging te gaan werken? En wil je nu alvast de vakkennis opdoen die je als beveiliger nodig hebt? Kies dan voor de cursus Certificaat Beveiliging B. Tijdens de opleiding leer je onder meer alles over gedragscodes en werkzaamheden in de beveiligingsbranche. Je maakt kennis met de wetten waarmee je te maken kunt krijgen bij beveiligingwerk en je leert hoe je moet optreden in geval van ontstane schade. Daarnaast leer je hoe je preventief en repressief optreedt bij brand, veelvoorkomende criminaliteit en (bedrijfs)ongevallen en raak je bekend met het belang van veilige communicatie. Na afloop heb je het door het SVPB erkende branchediploma Certificaat Beveiliging B op zak.

Wil je na de opleiding verder studeren en direct als beveiliger aan de slag? Kies dan voor de beroepsgerichte opleiding MBO Beveiliger van BCIP opleidingen

Daarom kies je deze opleiding
• Korte opleiding, in 6 maanden alle theoretische kennis op zak!
• Haal een officieel, door het SVPB, erkend branchediploma.
• Goede opstap naar MBO Beveiliger.

Voor wie is de cursus Certificaat Beveiliging B bestemd

De cursus Certificaat Beveiliging B is een echte aanrader voor iedereen die niet direct van plan is om in de beveiliging te gaan werken, maar wel alvast de vakkennisexamens van Beveiliger behaald wil hebben. Na het volgen van de opleiding heb je ook een voorsprong bij het zoeken naar een baan of stageplaats. De beveiligingstheorie ken je al, dus het behalen van het MBO-diploma zal ook sneller gaan!

Je einddoel

Na afloop van de cursus van BCIP het Certificaat Beveiliging B:
• Weet je alles over de organisatie van de veiligheidszorg in Nederland en Europa.
• Heb je theorie opgedaan van gedragscodes en werkzaamheden in de beveiligingsbranche en ken je de technieken die gebruikt worden bij de beveiliging van personen, gebouwen en goederen en de beveiliging tijdens evenementen.
• Ben je op de hoogte van wetten als: de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties, het Wetboek van Strafrecht en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen.
• Weet je alles over risico’s en risicobeperking.
• Weet je hoe je preventief en repressief kunt optreden bij brand, veelvoorkomende criminaliteit en (bedrijfs)ongevallen.
• Ken je het belang van veilige communicatie en ben je in staat om met behulp van moderne technologie mondeling en schriftelijk contacten te onderhouden.

Inhoud van de cursus Certificaat Beveiliging B bij BCIP

De cursus Certificaat Beveiliging B bestaat uit de volgende onderdelen:

Beveiliging van gebouwen en eigendommen 2

In dit onderdeel komen risico’s en risicobeperking aan de orde. Ook leer je hoe je preventief en repressief optreedt bij brand, veelvoorkomende criminaliteit en (bedrijfs)ongevallen.

Daarnaast komt de veiligheidszorg in Nederland en Europa aan bod. Je doet kennis op van gedragscodes en werkzaamheden in de beveiligingsbranche en de technieken die gebruikt worden bij de beveiliging van personen, gebouwen en goederen en de beveiliging tijdens evenementen.

Werken binnen wettelijke kaders 2

In dit onderdeel maak je kennis met de wetten waarmee je te maken kunt krijgen bij beveiligingswerk. Zoals: de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties, het Wetboek van Strafvordering, de Arbo-wet, de Wet Persoonsregistraties, het Wetboek van Strafrecht, de Wet Wapens en Munitie en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Daarnaast leert deze module je hoe je moet optreden in geval van ontstane schade.

Waarnemen en noteren 2

Het onderdeel Waarnemen en noteren leert je onder meer het belang van veilige communicatie en het mondeling en schriftelijk onderhouden van contacten met gebruik van moderne technologie.

Meld je nu aan bij BCIP opleidingen of vraag om info
0528-820226

Contact