← Project List

MBO Beveiliger 2

BCIP trainingen en opleidingen bied de opleiding

MBO Beveiliger 2

Beveiliger 2

Voor iedereen die aan de slag wil in de beveiliging, is er de opleiding MBO Beveiliger2 te volgen via BCIP. Met deze derde leerweg methode behaal je het officiële diploma Beveiliger dat wordt afgegeven door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Met dit diploma op zak kun je aan de slag als beveiliger bij allerlei soorten bedrijven of organisaties, van Schiphol tot de overheid. Omdat je als student van deze opleiding een grijze pas krijgt van de politie, kun je zelfs tijdens de opleiding al als beveiliger werken! Een beveiliger houdt toezicht op de veiligheid en de naleving van bedrijfsregels of wet- en regelgeving. Hoewel het meestal om preventief toezicht houden gaat, is er soms sprake van een ongewenste of gevaarlijke situatie – denk aan brand, criminaliteit of een ongeval- en dient er ingegrepen te worden. Verder voert een beveiliger dienstverlenende werkzaamheden uit als het ontvangen van bezoekers en het wijzen van de weg.

De opleiding in de derde leerweg Beveiliger 2 bereidt perfect voor op een uitdagende functie in de beveiliging. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 2-diploma op zak. En kun je als beveiliger onder andere aan de slag bij winkels, kantoren, musea, ministeries, alarmcentrales en scholen.

Beveiliger 2 is ook als klassikale opleiding te volgen. Je volgt dan iedere 2-3 weken een interactieve bijeenkomst en studeert in de tussenliggende weken thuis met begeleiding via internet. Lees alles over deze opleiding in de klassikale variant.

Beveiliger 2 is gebaseerd op de derde leerweg en wij hanteren daar de methode van de NHA bij. Dat betekend dat alle lesboeken en leermethodes daar ingekocht worden.
Alle MBO-opleidingen via BCIP opleidingen zijn beroepsgericht. Beroepsgericht onderwijs is gericht op de praktijk. Je wordt beoordeeld op basis van kennis, inzicht en vaardigheden. Deze vorm van onderwijs sluit aan op de wensen van het bedrijfsleven.

Voor wie bestemd

De opleiding derde leerweg Beveiliger 2 is bestemd voor iedereen die graag in de beveiliging wil werken. Je bent hulpvaardig, alert en verantwoordelijk en wilt graag een uitdagende en afwisselende baan. De opleiding leidt op tot het officiële diploma Beveiliging van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties.

Je einddoel

Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend diploma Beveiliger 2 op zak. Je kunt aan de slag als beveiliger bij verschillende bedrijven en organisaties.

Volg je liever de ESO opleiding? klik hier voor informatie

Arbeidsmarktperspectief

Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief van deze opleiding is te vinden op de website van kenniscentrum ECABO: www.ecabo.nl.

Interesse? neem contact op met Dennis Coelingh, 0528-820226,
of mail info@bcip-opleidingen.nl

beveiliger_MBO_BBL_BCIP