← Project List

Train de trainer

Managers en vak experts fungeren vaak ook als interne trainers in hun organisatie. Het is gewoon een kwestie van hun kennis op een boeiende manier door te geven aan anderen. Dat lijkt makkelijk, tot trainers geconfronteerd worden met lastige vragen, ongeïnteresseerde deelnemers, verschillende leerstijlen, meer inhoud dan tijd of omgekeerd, grote lawaaierige groepen, enz..

De kunst is om hier als trainer adequaat mee om te gaan. De trainees negeren of zo snel mogelijk het verhaaltje opdreunen, is wat ons betreft niet de oplossing

Train The Trainer Concept

De invoer van een Train de Trainer concept, betekent dat u een aantal eigen medewerkers laat opleiden tot interne trainer om de overige medewerkers op te leiden, trainings- en opleidingsmaterialen op te zetten en bij te houden en te kunnen dienen als vraagbaak.

Voordelen

Interne trainers zijn bekend met de organisatiecultuur en spreken de taal van de organisatie en kennen de processen, de “oude” systemen en collega’s uit de praktijk. Zij weten als geen ander wat er voor de medewerkers verandert. Gecombineerd met hun kennis van het systeem is de opleiding optimaal gebaseerd op de dagelijkse werkzaamheden.

U houdt zo de kennis binnen uw organisatie en u bespaart kosten.

Standaard

BCIP traint en certificeert trainers volgens de standaard van de train de trainers methodiek en is in de basis ontwikkeld door de Engelse People First Training Company. Deze train de trainersmethodiek is zeer gerenommeerd in Groot Brittannië. Ook in Nederland zijn al diverse groepen managers en praktijkdocenten op deze manier tot volle tevredenheid opgeleid.

Inhoud Train de Trainer programma

DOEL

Tijdens de 5 dagdelen train-de trainer training leert de deelnemer om vaardigheden te ontwikkelen voor het geven van klassikale training voor middelgrote groepen (8-12 personen).

LEERDOELEN VAN HET PROGRAMMA

Aan het einde van deze 5 dagdelen zal de deelnemer in staat zijn om:

  • trainingsactiviteiten te analyseren en leerdoelen te schrijven die geschikt zijn voor groepstrainingssessies
  • interactieve groepstrainingssessies samen te stellen en te structureren met behulp van relevante ondersteuningsmiddelen
  • interactieve groepstrainingssessies te geven die aansluiten op het tempo, niveau en behoeften van de groep
  • vast te stellen hoe deelnemers bij het leerproces betrokken kunnen worden en blijven en uit te leggen hoe om te gaan met uitdagende deelnemers
  • uit te leggen en voor te doen, hoe actieve participatie van de deelnemers verhoogd wordt door interactieve training en leertechnieken
  • te omschrijven en te demonstreren hoe constructieve feedback, na een training of in het algemeen, gegeven wordt

Tijdens de 3-daagse programma vinden twee toets sessies plaats, gedurende welke de trainee twee trainingen verzorgt. De andere deelnemers zijn het ”publiek” en participeren ook actief door het geven van constructieve feedback op de gegeven trainingssessie.

 

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA VAN DE 3-DAAGSE TRAIN DE TRAINER WORKSHOP