Samenwerken door teamgeest

Samenwerken door teamgeest

In elke organisatie worden er teams gevormd die vanaf dat moment actief moeten samenwerken om de efficiëntie, winstgevendheid en kwaliteit te verhogen waardoor de organisatie kan verbeteren.

De samenwerking die door directieve planmatige ideologie tot stand is gekomen is veelal goed bedacht maar na tot standkoming is in uitvoering een gemis in budget en het werken aan daadwerkelijke teamgeest waardoor juist in de teamgedachte niet geïnvesteerd wordt.

De synergie die je zou moeten hebben als team bepaald of je succesvol gaat worden en blijft als team waardoor de organisatie er op de lange termijn maximaal voordeel uit haalt.

Nu is in de meeste gevallen de situatie dat de meeste teams hard en platonisch samenwerken en resultaten boeken op de korte termijn die erg goed lijken maar bij een kleine “setback” weer teruggegrepen wordt naar oude manieren van werken.

Alleen door te investeren in uw teams, tenminste als je wilt werken in teams, kan je je werk, efficiëntie, winst en kwaliteit borgen voor de langere termijn. Dat is mijn mening.

Werken aan heb teamgeest kost tijd.

Hoe is het bij u geregeld?

Ik was even nieuwschierig

Groet

Dennis