Assessments oefenen ter voorbereiding op je sollicitatie

Een nieuwe baan betekent nieuwe avonturen en dit wil je natuurlijk met beide handen aanpakken! Daarom is het van groot belang om je goed voor te bereiden op je sollicitatie. Daarbij is niet alleen het gesprek belangrijk, maar ook de assessment die je moet maken tijdens een sollicitatieprocedure. We bespreken hier hoe je je het beste kunt voorbereiden op een gesprek en op de procedure!

Het sollicitatiegesprek

Een nieuwe baan begint altijd met een sollicitatie, en dus een sollicitatiegesprek. De voorbereiding op je gesprek kan dan ook het verschil maken in de indruk die je achterlaat. In eerste instantie gaat het dan ook om de indruk en nog niet om je vaardigheden. Het is om te beginnen verstandig om je goed te verdiepen in het bedrijf. Dit is zowel voor jezelf handig, als je hier nog vragen over hebt, maar zo kun je ook het gesprek wat makkelijker volgen wanneer je werkgever het bedrijf introduceert. Daarnaast ben je natuurlijk terecht gekomen bij het gesprek door op de vacature te reageren. Lees de vacature dan van tevoren ook nog een keertje goed door. Kijk nog eens naar de eisen die er gesteld werden. Je kunt hier dan tijdens het gesprek weer op inspelen! Om een goede indruk achter te laten in het gesprek is het ook belangrijk dat je zelf vragen stelt. Zo kom je geïnteresseerd en betrokken over en kun je er voor jezelf ook achter komen of dit echt de baan is die je wilt. Kleed je daarnaast ook een beetje naar wat past bij het bedrijf, maar het belangrijkste is dat je jezelf blijft!

 

Sollicitatieprocedure met assessment

Het verschilt per baan hoe de sollicitatieprocedure in elkaar steekt. Bij de ene baan hoef je alleen op gesprek te komen, maar bij de andere maken assessments ook onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Het is dan dus ook belangrijk dat je dit oefent! Een assessment oefenen kan daarbij bepalen of je het assessment haalt. Daarnaast is het niet alleen belangrijk dat je het assessment haalt, maar dat je hem ook beter maakt dan andere kandidaten. Voordat je begint met het oefenen hiervan, is het handig om je eerst even te verdiepen in het bureau waar je de assessment zal gaan afnemen. Er zijn namelijk verschillende soorten assessments en door je te verdiepen in het assessmentbureau, kan je al te weten komen welk soort assessment je moet maken. Op hellotest.nl kun je hier alle informatie over krijgen!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *