Drie cursussen om je design-skills te verbeteren

Ben je een grafische vormgever en wil je je skills graag verbeteren of wil je graag als grafische vormgever aan de slag, maar beschik je nog niet over de juiste vaardigheden en ervaring? Wereldwijd werken designers en andere creatievelingen met de software van Adobe Suite en er is een aantal programma’s dat iedere grafische vormgever onder de knie moet hebben, namelijk Adobe Illustrator, Adobe InDesign en Adobe Photoshop. Als je een betere grafische vormgever wil worden is het raadzaam om deze cursussen te volgen en in dit artikel stel ik ze graag nader aan je voor.

Cursus Illustrator

De naam zegt het al: Adobe Illustrator wordt met name gebruikt voor het maken van illustraties. Met Illustrator maak je zogenaamde ‘vector art’. Dat betekent dat alles wat je in Illustrator maakt schaalbaar is. Dus of het nu bijvoorbeeld gaat om een logo op een visitekaartje of op een billboard langs de snelweg: de kwaliteit is hetzelfde. Illustrator wordt gebruik voor verschillende doeleinden, zoals het maken van logo’s, iconen en infographics. Tijdens een cursus Illustrator leer hoe je de software van Adobe op de juiste manier toepast.

Cursus InDesign

Adobe InDesign is in feite hét softwareprogramma voor het opmaken van allerlei soorten documenten die veel tekst bevatten. Van infographics tot flyers en van folders tot complete magazines. Het voordeel van InDesign ten opzichte van Illustrator is dat InDesign veel meer opties biedt op het gebied van tekstopmaak en het laat je overzichtelijker en efficiënter werken. Tijdens de cursus InDesign leer je hoe je het programma gebruikt voor het creëren van creatieve publicaties. Je leert onder andere over de toepassing van kleuren, stijlen en typografie en hoe je moet werken met lange documenten. Kortom: een cursus Adobe InDesign is zeker een aanrader!

Cursus Photoshop

Over Photoshop hoef ik waarschijnlijk niet zo veel te vertellen omdat dit programma redelijk voor zich spreekt. Adobe Photoshop wordt vooral gebruikt voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Omdat Photoshop een uitgebreid programma is, zijn er – naast de basiscursus – ook verschillende cursussen beschikbaar waarbij je specifieke vaardigheden leert. Op de website van Learnit lees je er meer over.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *